Leto je vreme odmora, razigranosti i novih avantura. Tokom letnjih odmora gotovo sigurno idemo na izlet ili na neko putovanje. Uprkos  lepom raspoloženju  zbog leta i odmora, može se dogoditi da duže vožnje u automobilu postanu pomalo naporne i dosadne. Naročito za naše najmlađe.

Osim ako  ih  obogatimo maštovitom igrom i iskoristimo vreme u automobilu za posmatranje okoline i druženje.

Igra » Ko prvi pronađe ili vidi «

„Ko prvi pronađe ili vidi“ je igra koju najčešće preuzimaju naši najmlađi pratitelji. To je takmičarska igra i zahteva posmatranje okoline. Detetu se predlaže da uoči unapred određeni predmet ili pojavu u okruženju (npr. most, saobraćajni znak, crveni automobil, oblak u obliku ovce itd.).  Cilj je da čim to primeti, upada unutra!

Pobednik je onaj koji je najbrže našao/ video  sve predmete. Igra je dinamična i deca obično neizmerno uživaju u njoj.

Kako biste dodali raznolikost detetovom iskustvu, Optiprint je sastavio šareni radni list koji možete odštampati  i dati detetu po polasku. Kada dete primeti neku od gore navedenih pojava/ predmeta  ili prođe fazu igre , ono u levom obojenom krugu crta strelicu. Kad prođe sve faze igre, odjavi se. A onaj koji završi prvi, pobeđuje u igri. 

Preuzmite svoj PDF dokument za igru ​​za štampanje ovde.

 

Dodatna usmena verzija igre

Jedan od putnika prezentuje samo deo, karakterističan za unapred određenu pojavu (npr. „Video sam nešto žuto“), a ostali u automobilu pokušavaju otkriti što bi to moglo biti. Pobednik je onaj koji to najbrže shvati/pogodi. Igra je dinamična i smeh je zagarantovan!

Rešavanje ovih zadataka  služi kao sjajan dodatak aktivnom detetovom mentalnom razvoju. Pokazalo se da smeh, opuštena atmosfera, dobra komunikacija i  saradnja među učesnicima  utiču na brže učenje, a sve to  utiče  na bolju percepciju i brže pamćenje.

Želimo vam ugodnu i sigurnu vožnju!

Osiguravanje bezbrižnog štampanja je naša misija, a vaše zadovoljstvo je nagrada za naš rad.

BESPLATNO OD DOPUNE: uverite se u kvalitet naše usluge i isprobajte period testiranja štampanja i skeniranja. Ovde ispunite svoju prijavu.