Odšampajte sami: U samo 3 koraka do prekrasnih fotografija!
Odšampajte sami: U samo 3 koraka do prekrasnih fotografija!

Jeste li se upravo vratili sa  godišnjeg odmora i sa oduševljenjem otkrili da ste sačuvali jedinstvene  trenutke koje želite zadržati u fizičkoj formi?

Digitalne fotografije se mogu deliti, gledati i diviti im se na društvenim mrežama u sekundi. Ali ništa se ne može uporediti  sa štampanom fotografijom koja je uramljena, secirana, okačena ili poklonjena.

Privilegija modernog življenja omogućava nam da sami štampamo fotografiju. Zašto ne? Sve što nam treba je fotografija, papir, visoko kvalitetan štampač i inspiracija!

Video klip pokazuje kako lako dobiti visoko kvalitetnu fotografiju. Slijedite ova tri koraka:

  1. Odaberite fotografije koje želite da odšampate

Šta nam treba? – Odabrane fotografije, multifukcijski uređaj  u boji (preporučuje se HP 8710 Pro ili HP 7740 Wide printer) i foto-papir (preporučuje se HP-ov foto-papir).

Uzmite  štampač koji sadrži Optiprint kertridž  sa “beskonačno” boje. Pripremite foto papir koji je malo tvrđi i sjajan sa jedne strane. Odaberite  fotografije koje želimo uključiti u naš izbor za štampu,pripremite štampač, i ubacite  foto-papir u fioku  za papir za štampu.

  1. Otvaranje slika u rogram Photo Viewer iz Windowsa 10

Štampač  je spreman, kao i foto-papir u fioci. Odabrane fotografije se zadano otvaraju u Photo Viewer setting koji  omogućuje jednostavno oblikovanje/formatiranje  za laku štampu  fotografija.

My Files -> Photos -> Print (Ctrl + p) -> More Settings -> Paper Size: 4 x 6inc / 10 x 15 cm -> Paper Type: HP Photo Paper -> Print Quality: Best Quality -> Advanced Settings: borderless printing -> OK ->Print

(Ako želite naprednije funkcije, koristite besplatni softver HP Photosmart Essential.)

Odšampajte sami: U samo 3 koraka do prekrasnih fotografija!
  1. Dizajn i štampa fotografija

Spremne su dimenzije fotografije, kao i postavljene margine, boje, vrsta papira i kvalitet štampe. Foto papir se nalazi u fioci štampača i štampač  je spreman. Jednostavno pritisnite dugme za štampu I fotografija je od štampana. Brzo i jednostavno! 🙂

Odšampajte sami: U samo 3 koraka do prekrasnih fotografija!

Sada jednostavno uživajmo u divnim uspomenama!